Interieur

Help, het is te warm in mijn museum! Zonwering voor rijksmonumenten

Langzaam maar zeker kijkt consumerend Nederland weer uit naar de lente en (daarna) de zomer. En wat is er nu leuker dan een vakantiedagje in het museum besteden? Daarom moet jij als beheerder van zo’n tentoonstellingsgebouw ook weer over de warme dagen gaan nadenken. Voor een geschiedenismuseum in een historisch pand ontstaat hierbij een probleem: je mag niet zomaar zonwering op de ramen plaatsen. Hoe houd je de zon buiten? Sunwise Screens heeft het antwoord op die vraag.

Wat is een rijksmonument?

Een rijksmonument – of monumentaal pand – is een gebouw met culturele, historische of architectonische waarde. Vanwege de ouderdom, historische betekenis en culturele relevantie wordt zo’n pand vaak als erfgoed van een land beschouwd. Daarom mag je aan een rijksmonument niet zomaar aanpassingen maken. Een geschiedenismuseum in een kasteel, herenhuis of ander historisch pand loopt daarom tegen een probleem aan: het wordt er in de zomer erg warm, maar airconditioning of elektrische zonwering plaatsen is niet mogelijk.

Wat is een goed alternatief op elektrische zonwering?

In plaats van elektrische zonwering, kun je ook kiezen voor een screen met zuignap die op maat is gemaakt voor ieder raam van je pand. Deze vorm van zonwering past je pand niet permanent aan. Daarom mag je het zonder toestemming van de gemeente of overheid plaatsen. Maar heeft zulke zonwering verder nog voordelen? Ja, de screens:

  • Mogen altijd zonder toestemming worden geplaatst;
  • Zijn makkelijk en snel gemonteerd, zonder permanente veranderingen;
  • Zijn goedkoop (vanaf € 20,-);
  • Houden je pand 2 °C tot 8 °C koeler;
  • Zijn gemaakt van gecertificeerd materiaal;
  • Zijn duurzaam.

Je pand in goede staat, je klant tevreden

De zonwering van Sunwise Screens is verreweg de beste keuze voor monumentale panden. Deze screens houden de hitte buiten, de koelte binnen en maken geen permanente verandering aan het gebouw. Daarnaast zijn ze ideaal voor vochtige ruimtes, zoals een kelder of kasteelhal. De verkeerde zonwering kan in zo’n ruimte na verloop van tijd schade creëren, maar hij de zonwering van Sunwise is dit geen risicopunt. Je kunt de screens zonder vergunning plaatsen en in de winter weer moeiteloos verwijderen. En volgend jaar zomer? Dan plaats je de zonwering gewoon opnieuw!

Kies voor de zonwering van Sunwise. Houd je monumentale pand in originele staat en geef je klant de koelte die hij zoekt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button