Tuin

Een partytent kopen: waar moet je op letten?

Story Highlights
  • Bepaal eerst de grootte van de partytent
  • Een partytent biedt gebruiksgemak
  • De partytent is er in verschillende prijsklassen

Wie een partytent koopt, wil daar natuurlijk nog jarenlang van genieten. Daarom is het belangrijk dat je goed weet waar je op moet letten wanneer je een partytent uit gaat zoeken. Met onderstaande tips helpen we je alvast een eindje op weg zodat jij straks zonder zorgen gebruik kunt maken van een goede partytent.

Welke grootte moet de partytent hebben?

Een partytent kopen begint met het vaststellen van de juiste maat. Het is daarom van belang om te kijken hoeveel mensen er in de partytent passen. Daarbij neemt een staande gast minder ruimte in dan iemand die aan een tafel zit. Dat is en klinkt misschien logisch, maar toch handig om je er bewust van te zijn! Je kunt het beste een gemiddelde van 1 à 1,5 m² per persoon aanhouden. Een partytent van 3 bij 4 meter biedt dan ruimte aan ongeveer 8-12 personen aan een tafel. Zonder tafels en stoelen kan je meer personen kwijt in de partytent. Een partytent van 3 bij 4 meter is dus uitstekend geschikt voor gezinnen die graag met enkele vrienden willen tafelen. Voor feesten met meer gasten is een grotere partytent geschikt.

Het gebruiksgemak van de partytent

De partytent moet ook makkelijk in het gebruik zijn. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een partytent die makkelijk op te zetten is. Eventuele zijwanden moeten eenvoudig te bevestigen en te verwijderen zijn. Als je een partytent makkelijk plaatst, zal je er ook sneller en met meer plezier gebruik van maken, nietwaar? Kies daarnaast voor een partytent die je eenvoudig schoon kunt houden. Een partytent van PVC is goed schoon te houden met lauwwarm water en groene zeep. Let tegelijkertijd ook op de duurzaamheid van het materiaal. Om jarenlang te kunnen genieten van de partytent moet deze gemaakt zijn van een materiaal dat tegen een stootje kan. Een PVC-partytent is bijvoorbeeld steviger dan een PE-partytent.

Partytenten in verschillende prijsklassen

Een belangrijke factor bij het kiezen van een partytent in natuurlijk de prijs. Het is echter niet aan te raden om voor een budgetvariant te gaan, omdat goedkoop vaak duurkoop blijkt. Toch zijn er ook zeer kwalitatief goede partytenten verkrijgbaar tegen scherpe prijzen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij het ruime assortiment partytenten van Partytent-Online die zowel partytenten voor de particuliere als de zakelijke klant op voorraad heeft. De stabiele en waterdichte partytenten uit het assortiment zijn gemaakt van solide PE-materiaal en tevens goed betaalbaar. Ben je bereid om iets meer uit te geven voor meer kwaliteit? Kies dan voor een partytent met een zeil van PVC, een zeer duurzaam materiaal dat jaren mee gaat.

Gerelateerde artikelen

Back to top button