InterieurVloerenWoontrends

Een modern vloerkleed: waar moet je aan denken?

Wanneer je een ruimte in jouw woning naar een ander niveau wilt tillen, kun je er voor kiezen om eens te kijken naar moderne vloerkleden. Dit is een mooie, simpele maar toch een stijlvolle manier om jouw ruimte aan te pakken. Maar hoe kies je nu een mooi vloerkleed uit? Hieronder geven we je een aantal tips waar je op kunt letten. Lees verder!

Maten en vormen

Vloerkleden zijn er in verschillende maten en vormen. Het is belangrijk dat je kijkt naar de ruimte waar je het vloerkleed wilt neerleggen. Als je al veel harde vormen in de ruimte hebt, zoals een strakke bank met een een strakke salontafel, dan kan een vloerkleed met een andere vorm, zoals een cirkel, de harde vormen verzachten. Het kan daarnaast ook een speels effect geven. Als je juist echte hoeken wilt creëren, dan kun je met rechte vloerkleden werken. Daarnaast moet je ook goed kijken naar de maat van het vloerkleed. Je wilt niet dat het kleed te veel overheerst, maar je wilt ook niet dat het een badmat effect krijgt. 

Kleurenpallet van het vloerkleed

Het is ook belangrijk om te kijken naar de kleuren wat het kleed heeft, maar ook naar de kleuren in de ruimte waar je het kleed wilt plaatsen. Met lichte tinten in het kleed kun je een hele kamer verlichten, maar pas wel op dat het niet te flets wordt in de kamer. Wat je met lichte kleuren kunt bereiken, kun je ook met donkere kleuren voor elkaar krijgen. Zo kun je een hele lichte kamer mooi breken met een donker vloerkleed. Hierdoor krijg je een mooi contrast in de ruimte,  waar je misschien wel de meeste tijd wilt gaan doorbrengen omdat het er zo fijn voelt. 

Materialen 

Niet geheel onbelangrijk zijn de materialen van jouw vloerkleed. Het is afhankelijk van de smaak die je hebt, maar ook van de bewoners van jouw woning. Als je bijvoorbeeld katten hebt, wil je natuurlijk niet dat ze jouw prachtige moderne vloerkleed gebruiken als luxe krabmat. Als je nog jonge kinderen hebt, is het fijn dat je een vloerkleed hebt wat gemakkelijk schoon te maken is. Het moet goed aanvoelen en goed passen bij de materialen die je al hebt. Mocht je nou veel houten meubels hebben, dan kun je alle kanten op qua materialen. Heb je veel wollen meubels, denk hierbij aan stoelen, banken of poefjes, dan is het een beter idee om juist niet voor een wollen kleed te gaan.

Gerelateerde artikelen

Back to top button