Accessoires

DIY: eenvoudige ideeën voor creatieve kerstversiering

Kerst wordt vaak gezien als een van de meest onvergetelijke feestdagen van het jaar. Het is het moment waarop families en vrienden bij elkaar komen om mooie momenten samen te delen. Maar ook de tijd waarin je huis rijkelijk versierd is. En hoewel het kopen van kant-en-klare kerstversiering makkelijk is, zijn DIY-versieringen veel leuker en persoonlijker. Hieronder vind je eenvoudige ideeën voor creatieve kerstversiering die je kunt maken en delen met je geliefden

Houten ornamenten

Houten ornamenten voegen een rustieke charme toe aan de kerstversiering. Je kunt deze ornamenten in verschillende vormen en maten maken. En ze vormen een prachtige combinatie met de kerstballen in de boom. Het enige wat je nodig hebt zijn houten planken, een zaag, schuurpapier, verf en hangers. Zaag de plankjes in verschillende vormen en schuur ze goed. Schilder de plankjes in verschillende heldere kleuren en laat ze drogen. Bevestig vervolgens de hangertjes en hang ze op in de kerstboom.

Pompons en slingers

Pompons zijn kleurrijke bollen van wol die in verschillende maten kunnen worden gemaakt. Om de pompons te maken, heb je wollen draden nodig in verschillende kleuren en een kartonnen sjabloon. Wikkel de draden om het sjabloon en knoop ze stevig vast in het midden. Knip vervolgens de lussen aan beide kanten van het knoopje door. Schud de pompon en geef deze een vorm. Bevestig vervolgens de pompons aan een touwtje om een ​​feestelijke Kerst slinger te maken.

Glazen potten met lichtjes 

Mooie clusterverlichting kan een vleugje elegantie toevoegen aan de kerstversiering. Met wat lege potten en kerstverlichting kun je deze decoratieve lichtjes zelf maken. Reinig eerst de potten en breng vervolgens een dunne laag acrylverf aan. Laat de verf drogen. Plak nu de kerstverlichting op de bodem van de potjes. Zet de potjes op een tafel of de vensterbank om te zorgen voor een extra vonkje in je kamer.

Papieren sneeuwpoppen

Op zoek naar iets wat snel, leuk en makkelijk is? Papieren sneeuwpoppen zijn perfect om te maken (ook leuk met kinderen). Verzamel wit papier, zwarte en oranje kartonnen vellen, een schaar en lijm. Vouw het witte papier in drieën voor ​​de basis en plak het samen in het midden. Knip nu twee cirkels uit het zwarte karton en een driehoek uit het oranje karton om de ogen, neus en knopen van de sneeuwpop te maken. Plak ze op het witte papier en voeg armen en hoed toe.

Kortom, Kerst is de periode om te genieten van een feestelijke sfeer. Met deze DIY-ideeën voor creatieve kerstversiering kun je persoonlijke decoraties maken en je huis transformeren tot een knus Kerst huis. Probeer deze eenvoudige ideeën uit en deel je mooie creaties met je vrienden en familie. Fijne feestdagen!

Gerelateerde artikelen

Back to top button