Tuin

Dit zijn de voordelen van een blokhut of tuinhuis

Heb jij al eens overwogen de tuin bij je woning van een blokhut te voorzien? Een blokhut biedt je verschillende voordelen. Datzelfde geldt voor een tuinhuis. Denk aan het feit, dat beide bouwwerken je de mogelijkheid bieden om je even terug te trekken. In een blokhut heb je alle ruimte om klussen uit te voeren of te hobbyen. Daar waar een tuinhuis ruimte biedt voor het lezen van een boek, een gesprek met een goede vriend of vriendin, of bijvoorbeeld het kijken van je favoriete serie op een tablet of telefoon. Vanuit je tuinhuis heb je een fraai zicht op het leven in de tuin. Geniet van de rondfladderende vlinders, de bijen die af en aan vliegen en de eerste bloemen die uit hun knop komen. 

Tuinhuizen zijn er in diverse modellen

Bij het laten plaatsen van een tuinhuis van hout, heb je keuze uit tal van verschillende modellen. Heb jij al een beeld van het model tuinhuis wat goed past bij jouw tuin? Een bepalende factor hierin is de ruimte die de tuin biedt voor een tuinhuis. Kies tussen een rechthoekig model, een vierkant tuinhuis, een tuinhuis met en zonder overkapping en bijvoorbeeld een zeshoekig tuinhuis. Welke van deze modellen het meest geschikt is voor jouw tuin hangt niet alleen af van de beschikbare ruimte, maar ook van de plek waar je deze laat plaatsen. Een zeshoekig tuinhuis is ideaal, wanneer het tuinhuis midden in de tuin komt te staan. Plaats je het tuinhuis tegen een schutting of schuur aan? Ga in dat geval voor een vierkant of rechthoekig model. 

Let op het aantal ramen in een tuinhuis en blokhut 

Een blokhut heeft over het algemeen minder ramen dan een tuinhuis. Je gebruikt de blokhut om te klussen, voor het opslaan van je tuinmeubelen en de fietsen van je kinderen, enzovoorts. In een tuinhuis wil je voldoende natuurlijk licht van buiten hebben, om er een gezellige plek van te kunnen maken. Let om deze reden goed op het aantal ramen in de wanden van een tuinhuis. 

Richt je tuinhuis of blokhut op efficiënte wijze in 

Voorkom dat een tuinhuis of blokhut al snel een opslagplaats wordt van alles wat je in de tuin gebruikt; tuingereedschap, fietsen, speelgoed en bijvoorbeeld een loungeset. Deel deze bouwwerken op een efficiënte wijze in, zodat je er de ruimte houdt om te ontspannen en te klussen. Creëer bijvoorbeeld zelf een werkbank in je blokhut, plaats er een aantal stellingkasten, enzovoorts.

Gerelateerde artikelen

Back to top button