Interieur

Alles over leren meubels

Leer is een geliefd en tegelijkertijd gehaat materiaal voor meubels. Waar de een erbij zweert, moet de ander er niks van hebben. Leer is er in talloze soorten, maten en kleuren.  In dit artikel lees je alles over de voor- en nadelen van leer als materiaal voor je meubels.  

Leren bank

Een goede bank is natuurlijk onmisbaar in iedere huiskamer. Veel mensen denken dan aan een lekker zacht en comfortabel stofje, maar wist je dat lederen bekleding ook grote voordelen kan bieden? Leer staat er om bekend dat het een luxueuze uitstraling geeft aan het interieur. Bovendien is het erg goed te combineren in diverse interieurstijlen; van klassiek tot landelijk en van Scandinavisch tot industrieel. Wat veel mensen niet weten, is dat leer nauwelijks slijt in vergelijking met andere materialen. Vaak wordt gedacht dat er snel scheuren en slijtageplekken in het leer komen, maar dat is dus juist niet het geval! Daarom is leer ook ideaal in combinatie met huisdieren. Haren blijven er niet op liggen en de bank is makkelijk schoon te maken. Ook met kleine kinderen kan leer dus ideaal zijn! Je kunt tegenwoordig leren banken in allerlei modellen geleverd krijgen. Van bescheiden 2-zitsbank tot royale hoekbanken; tegenwoordig is er van alles mogelijk! De webshop https://www.shopx.nl is gespecialiseerd in het maken van leren meubels en kunnen je voorzien van handige tips en professioneel advies. 

Leren fauteuil

Wie wil er nou geen heerlijke fauteuil om na een lange dag in te ploffen? Er zijn heel veel soorten leren fauteuils op de markt, waardoor het lastig kan zijn om de juiste te kiezen. Daarom zijn er een aantal punten waar je op kunt letten bij de aanschaf van een nieuwe fauteuil. Een diepe zit zorgt ervoor dat je heerlijk comfortabel in de fauteuil kan zitten, waar een ondieper zitvlak voor stevigheid zorgt. Ook het soort leer is iets waar je op kunt letten. Het ene leer is immers het andere niet. Een leren fauteuil bij ShopX bestellen geeft je de zekerheid dat de producten van echt runderleer worden gemaakt. Kenmerken als littekens, poriën en rimpels kunnen hierbij zichtbaar zijn, juist omdat het een natuurproduct is. 

Levensduur van leren meubels

Vaak wordt gedacht dat leren meubels niet lang mee kunnen gaan. Wanneer je je leren meubels op de juiste manier onderhoudt, kunnen ze zeker wel 15 tot 20 jaar mee gaan. Dat is heel erg lang! Wanneer je het leer op een goede manier behandelt, kun je het makkelijk reinigen en is de kans op scheuren aanzienlijk kleiner. Wist je trouwens dat sommige leersoorten juist mooier worden naarmate ze langer gebruikt worden? Leer leeft; het materiaal krijgt sporen van tijd en gebruik, wat het leer juist mooier maakt. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button