BadkamerWoontrends

5 handige tips voor het ontwerpen van jouw perfecte badkamer

Heb je nog geen ervaring met interieurontwerp? Dan kan het ontwerpen van je eigen badkamer best een uitdaging zijn. Er zijn echter verschillende tips die je kunt toepassen om een badkamer te ontwerpen die zowel functioneel als stijlvol is. Je leest 5 handige tips in het onderstaande artikel. Zo wordt het ontwerpen van prachtige badkamers een fluitje van een cent!

1. Bepaal welke elementen moeten terugkomen

Bepaal van tevoren welk sanitair en welke elementen er precies terug moeten komen in jouw badkamer. Wil je bijvoorbeeld een ruime inloopdouche én een ligbad? Wil je een enkele wastafel of een badkamermeubel met dubbele wasbak? En is een toilet in de badkamer een must? Zorg ervoor dat jouw wensen duidelijk zijn voordat je verder gaat met de volgende stap.

2. Gebruik een 3D badkamertool

Zodra alle wensen op een rijtje staan, kun je aan de slag met de plattegrond van de nieuwe badkamer. Je kunt een plattegrond zelf tekenen of online maken. Nog beter: maak gebruik van een online designtool of speciale software waar je een 3D beeld mee kunt creëren. Een badkamer ontwerpen wordt zo een stuk eenvoudiger, omdat je direct een duidelijk beeld krijgt van het eindresultaat. Vind je het gebruik van een 3D badkamertool toch lastig en kom je er niet uit? Dan kun je het natuurlijk ook laten ontwerpen en uitwerken door een specialist.

3. Creëer voldoende opbergruimte

Veel mensen vergeten tijdens het ontwerpproces om voldoende opbergruimte toe te voegen. Toch is dit een essentieel onderdeel. Een opgeruimde badkamer ziet er niet alleen mooier uit, maar is ook veel fijner in gebruik. Denk daarom goed na over de plek en het formaat van de badkamerkasten. Maak slim gebruik van de hoogte en bevestig eventueel extra wandplanken en haakjes aan de muur.

4. Maak optimaal gebruik van daglicht

Denk ook alvast na hoe je optimaal gebruik kunt maken van het natuurlijke licht in de badkamer. Oftewel: kies raamdecoratie uit waar je de lichtinval goed mee kunt regelen. Zorg ervoor dat het materiaal van de raambekleding vochtbestendig is en dat je het eenvoudig kunt schoonmaken.

5. Verwerk verlichting in je badkamerontwerp

Besteed tot slot aandacht aan de verlichting in je badkamer. Denk bijvoorbeeld na over de inbouwspots en plek van de wandlampen. Wellicht is een badkamerspiegel met ingebouwde LED verlichting ook een mooie toevoeging. Verwerk de badkamerverlichting direct in jouw ontwerp.

Wat vind jij het belangrijkste aandachtpunt tijdens het ontwerpen van een perfecte badkamer?

Gerelateerde artikelen

Back to top button