Tuin

5 x zo maak je je tuin klaar voor de zomer

Je zit lekker op een tuinstoel in je eigen achtertuin, voelt de zon op je gezicht en ruikt de barbecue die net is aangestoken. Kun jij je inleven in dit verhaal? Wil jij dit zijn deze zomer? Volg dan onderstaande vier tips en maak jouw tuin zomerklaar! 

1. Zorg voor kleur in de tuin

Maak je tuin zomers met gezellige kleurrijke accessoires, zoals mooie tuinstoelkussens, een gezellige parasol en diverse tuinlampjes. Naast accessoires maak je je tuin zomers met verschillende planten en bloemen. Hierbij zorgt niet alleen de kleur voor een fijne tuin ervaring, ook de geur van de bloemen zorgt ervoor dat jij een heerlijke dag hebt. De bekendste zomerbloemen zijn de Petunia, Portulaca, Verbena, Sundaville en natuurlijk de Fuchsia. Deze bloemen zijn populair omdat ze in veel kleuren te verkrijgen zijn en de hele zomer in bloei staan. Wil jij deze zomer er graag uitspringen met jouw sfeervolle tuin? Ga dan voor deze mooie bloemen.

2. Maak je terras klaar voor de zomer

Ligt jouw tuin er mooi bij? Dan is ook je terras aan de beurt voor een upgrade. Sproei de loungebank schoon en doe de kussenslopen in de was. Haal een sopje over de tuintafel en zorg ervoor dat de tuinstoelen klaar zijn om op gezeten te worden. Daarnaast kun je de tuinstoelen voorzien van meubelglijders, zoals wielen of rubberen doppen van Vloerglijders.nl. Zo bescherm je meteen je mooie terrasvloer. 

3. Maak de barbecue gereed

Denk je aan een zomeravond, dan denk je aan een uitgebreide bbq. Of je nu de hele dag jouw vlees laat garen of ‘s avonds gaat voor snelle hamburgers en worstjes, de bbq kan in de zomer niet ontbreken. Zorg daarom dat jouw barbecue er klaar voor is. Open de klep om te kijken of het rooster nog een schoonmaakbeurt nodig heeft. Zo kun jij altijd de barbecue aansteken als er onverwachts vrienden over de vloer komen. 

4. Zorg voor warmte tijdens de lange zomeravonden

Na een lange warme zomerdag is het heerlijk om ook in de avond nog van je tuin te genieten. Zorg voor een vuurkorf voor een fijn vuurtje of een warmtelamp, zodat je ook in de late uurtje kan genieten van je tuin.

Wij hopen dat je met deze tips jouw tuin weer helemaal zomers maakt! Veel plezier alvast.

5. Een hangmat voor in de tuin

Luxe hangmatten zijn een geweldige manier om te ontspannen in de tuin. Het is ook een geweldige manier om ’s avonds naar de sterren te kijken of op een zonnige ochtend te ontbijten.

De beste hangmatten zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en sterk genoeg om door twee personen tegelijk te gebruiken. De beste zijn ontworpen met het oog op comfort, dus u kunt verwachten dat ze zacht en goed gevoerd zijn.

Gerelateerde artikelen

Back to top button