Tuin

3 tips om je tuin een make-over te geven

Als het weer begint op te warmen, is het logisch dat je gaat nadenken over manieren om je tuin op te knappen. Maar waar begin je? Een tuin opknappen lijkt soms een lastige opgave, maar dat hoeft niet zo te zijn. Met een paar eenvoudige stappen geef je je tuin al een goede make-over. Ben je benieuwd naar tips om je tuin op te knappen? Je vindt ze in dit artikel. 

Je tuin opknappen 

Er zijn veel verschillende manieren waarmee je je tuin opknapt. Je gaat met gemak naar een tuincentrum om dingen aan te schaffen voor je tuin. Hier kun je ook genoeg inspiratie opdoen. Als je inspiratieloos bent, lees dan zeker verder voor een aantal handige tips om je tuin een make-over mee te geven. 

1. Voeg kleurrijke planten toe

Kleurrijke bloemen en planten blazen je tuin direct nieuw leven in. Heb niet het gevoel dat je het bij één soort bloem moet houden; meng en combineer verschillende kleuren en texturen voor een werkelijk unieke uitstraling. Je voegt ook bomen of struiken toe voor een meer permanente toevoeging die jaar na jaar kleur blijft toevoegen. Als je echt zin hebt in de uitdaging en groene vingers hebt, overweeg dan je eigen groente- of kruidentuin aan te leggen.

2. Creëer een buitenruimte

Benut je buitenverblijf optimaal door een plek te creëren waar je ontspant en gasten ontvangt. Door te investeren in comfortabel meubilair, zoals stoelen, banken of zelfs hangmatten, maak je van deze ruimte een gezellige plek om met familie en vrienden rond te hangen. Je kiest ook voor een terrasoverkapping voor een extra gezellige sfeer. Vergeet tenslotte de verlichting niet. Lichtsnoeren zijn geweldig om in het donker een romantische sfeer te creëren en lampen op zonne-energie zijn geweldig om ’s avonds extra zichtbaarheid te geven.

3. Gebruik lichte kleuren

Als je achtertuin er een beetje zwaar uitziet door zware landschapselementen zoals stenen muren, overweeg dan om ze wat lichter te maken met wat heldere verfkleuren. Zo kan het overschilderen van rotswanden met levendige blauw- of groentinten een opvallend middelpunt vormen in elke tuin. Je gebruikt verf ook om verouderd buiten meubilair zoals tafels of stoelen op te frissen als ze structureel nog in goede staat zijn, maar alleen wat kleur moeten krijgen.

Tuinen zijn er in alle soorten en maten. Of je nu hier en daar wat kleur wilt toevoegen of je tuin volledig wilt veranderen, er is geen verkeerde manier om je buitenruimte de make-over te geven die hij verdient. Neem de tijd, wees creatief en geniet zoveel mogelijk van het proces.

Gerelateerde artikelen

Back to top button