Interieur

3 tips om je huis goed te beveiligen

Wil jij jouw woning graag beter beveiligen? Dat snappen we heel goed, er wordt vandaag de dag immers steeds vaker ingebroken. Zeker als je vaker van huis bent, is het een fijn gevoel als jouw woning goed beveiligd is tegen inbraak. Gelukkig kun je dit vandaag de dag erg effectief doen, op diverse manieren. In dit artikel geven we je 3 tips om je huis goed te beveiligen!

1. Een goede beveiligingscamera

Als je goed in de gaten wil houden wat er allemaal gebeurt rondom je woning, kun je het beste een beveiligingscamera installeren. Zo kun je ook zien wie er aan de deur staat als er aan wordt gebeld, dat is natuurlijk wel handig als je ‘s avonds nog onverwacht bezoek krijgt en niet zomaar open wil doen. Je kunt een draadloze beveiligingscamera ook aanvullen met een heel draadloos alarmsysteem dat werkt via sensoren en bewegingsdetectie. Er zijn vandaag de dag slimme varianten van dit soort systemen die eerst een melding naar je telefoon sturen voordat ze de hulpdiensten bellen. Mocht het alarm per ongeluk afgaan, dan kun je dit meteen aangeven. Een alarmsysteem zorgt voor een goede beveiliging van je huis, maar is niet handig als je bijvoorbeeld huisdieren rond hebt lopen. 

2. Altijd al je deuren op slot doen

Al ben je maar kort van huis, we raden je altijd aan om AL je deuren op slot te doen. Ook de deur van de poort als je die een hebt. Zo maak je het veel moeilijker voor inbrekers om binnen te komen. Misschien denk je dat niemand gaat proberen in te breken in een korte tijd, bijvoorbeeld als je even boodschappen gaat doen, maar helaas kan een inbraak zo gebeurd zijn. Zeker als hij gepland is, wat vaak wel het geval is. Mocht er bij jou in de buurt vaker in worden gebroken, bijvoorbeeld omdat je in de stad woont, dan raden we je aan om extra inbraakbeveiliging te installeren bij je sloten. 

3. Zorg dat het lijkt alsof je thuis bent

Ga je op vakantie of ben je een weekend van huis, zorg dan dat het er toch uitziet alsof je gewoon thuis bent. Zo is de kans op een inbraak namelijk veel kleiner. Dit kun je vandaag de dag makkelijk voor elkaar krijgen als je smart home producten in huis hebt. Je kunt timers instellen op je verlichting en eventuele smartblinds, zodat het lijkt alsof het huis gewoon bewoond is. Mocht je dit soort producten niet in huis hebben, dan kun je natuurlijk ook gewoon hulp vragen aan je buren of aan vrienden. Vraag bijvoorbeeld of ze een auto op jouw oprit parkeren en de post uit de brievenbus halen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button